​Sabrage

​Det kan være en meget speciel oplevelse, at stå med en flaske champagne i den ene hånd og en sabel i den anden – og så skulle ”hugge til”!!

Herunder vises de enkelte trin i sabrage. Vi anbefaler altid, at man får en kyndig og grundig vejledning, når man sabler første gang - bl.a fordi, det er yderst vigtigt at sikkerheden er i top.​

  1. En flaske velafkølet champagne – ideelt ca. 4-5 °C. (Det er vigtigt at den er kold, af hensyn til trykket i flasken)
  2. Afmonter – forsigtigt – folie og metalgitter fra flasken.
  3. Der er to sammenføjninger på champagneflasken – find én og hold den lige i front.
  4. Hold flasken væk fra kroppen, med tommelfingeren i bunden af flasken og hånden under i en vinkel på ca. 45 grader. Dette for at minimere risikoen for skader, hvis flasken sprænger.
  5. Lad sablen glide langsomt op langs samlingen i flasken. Gentag et par gange, til du har føling med bevægelsen.
  6. Når du føler du har sablen glidende flot langs flasken, lader du den (uden yderligere kraft – det kræver ikke så meget!) møde halskraven på flasken.

Servering af Champagne

​Champagne serveres oftest i et højt aflangt glas med høj stilk. Nye studier i champagne viser, at champagne bør serveres i tulipanformede glas. Dette for at champagnen kan udvikle sig i glasset, ligesom bobler og aroma bevares i glasset.

Champagne bør altid serveres kølig, især når den sables. Det bedste sablingsresultat fås med en temperatur på 4-5°C.

Langt de fleste champagner bør serveres ved 8-10 grader.​

​Sabler

​Confrérie du Sabre d'Or har tilladt, at der kan bestilles sabler direkte fra producenter, så man sparer tid og penge, dog skal det være en type sabel, der på alle punkter svarer til Confrérie du Sabre d'Or's model.

Kapper

​Også her har man valgt at uddelegere for at gøre det nemmere for de enkelte ambassadører. I dag er vore kapper skræddersyet hos Henri Widler. De er lettere end andre, og man kan bestille dem direkte hos ham, dog kun med Confrérie du Sabre d'Ors godkendelse, idet de er i overensstemmelse med vore registrerede insignier og vore farver.

Bestyrelsen påpeger, at det at bære kappe er forbeholdt medlemmer af Grand Conseil (Storrådet), connétables (konnetabler eller marsker) og ambassadørerne under ceremonier, chapitres eller åbninger af caveaux (vinkældre).

Det er vigtigt at være differentieret i visse ceremonier på grund af etik og originalitet. Hatte skal være identiske med de eksisterende i form, ornament og farve.

​Ambassadør Yvonne Kubach, 

Frederiksborggade 26. 5. th,

1360 København K

Confrérie du Sabre d’Or

​DK

​Tel: +45 2070010

facebook-ikon instagram-ikno